Wuhan University

Wuhan University

torstai 18. joulukuuta 2014

Arki-ilta ja Optics Valley Square



Heippa! Palasin pari viikkoa sitten Yunnanin lomalta ja postausta siitä ja Wuhanin seikkailuista tulee myöhemmin. Tällä kertaa pari arkista juttua ja lyhyt esittelypaikasta nimeltä Optics Valley täällä Wuhanissa!
 
Eilisilta meni vähän myöhäiseksi ja heräsin päikkäreiltäni seitsemältä illalla. Ruokaa piti saada joten suuntasin koiranruokakuppini kanssa ulos ostamaan iltapalan, 13 yuania eli 1,7 euroa. Tuon koiranruokakupin näköisen astian ostin monitoimilautaseksi kotiin, ja olenkin alkanut pyytää asuntolan vierestä hankitut kanttiini- ja katuruoat suoraan siihen välttäen kertakäyttöpakkausroskat jotka a) ärsyttävät b) ovat roskia. Tämä iltapala sisälsi nuudeliannoksen, johon itse valitsin lisukkeeksi perunoita, ituja, tomaatin, sieniä, (joille kiinalaiset ovat antaneet lempinimeksi kutakuinkin ”huomiseen!”, sillä riippumatta mistä suunnasta ne seuraavana päivänä tulevat ulos, ei ruoansulatus ole niihin yleensä päässyt vaikuttamaan…) kukkakaalia ja kiinan(?)kaalia. 

Parin euron iltapala

Opiskelun arkea :9
Sää täällä on aika hyvä, on kotoisan kylmää ja raiskasta. Parvekkeen oven ja ilmastoinnin korjaamisen jälkeen sisälläkin tarkenee! Arjessa pitää kiirettä ja tuntuu ettei aika tahdo riittää kaikkeen. Opiskelut vievät aikaa ja viikonloppuisin haluan käydä juhlimassa ja Giovin kanssa pyörimässä niissä tuhannessa paikassa joissa ei olla vielä käyty. Lisäksi olisi kiva lukea, kirjoittaa blogia ja saada kiinalaisen uudenvuoden matkasuunnitelmat lyötyä lukkoon. Pohjois-Korean viisumi on vetämässä, mutta Kiina- ja Japanisuunnitelmat vielä auki. Yksi kiva lisä arkeen on kiinalaissiskoiltani kopioima tapa lähetellä ääniviestejä. Tosi kätsy tapa vaihtaa parin suomiystävän kanssa kuulumisia. Koska aikaeroa on paljon, on kiva kun monologit voi kuunnella just silloin kun itselle sopii. 

Wuhan Optics Valley Square (光谷广)

Heti kun kuvapankkini on riittävä, alan esitellä enemmänkin palasia Wuhanista, sillä täällä on paljon mielenkiintoisia paikkoja. Yksi niistä on Wuhan Optics Valley Square, jota kutsun nimellä Guanggu. Tämä on ilmeisesti ihan uusi tyhjästä muutaman viime vuoden aikana noussut alue. 
 
HERE Maps
Haluan esitellä tämän paikan, koska se on ihan kamala. Siis ihan kamala! Kyseessä on pinkin metrolinjan 2 tämänhetkinen päätepysäkki lähellä Huazhongin yliopistoa, jossa Giovi tällä hetkellä vaikuttaa. Iso liikenneympyrä, jossa eivät pääse liikkumaan ei autot, bussit, pyörät saati jalankulkijat. Liikenneympyrää ympäröi joka puolelta ihan överit ostoskeskukset ja luonnollisesti mäkkärit, starbucksit ja henkkamaukat kaikki löytyy (tästä lauseesta käy ilmi että alan käyttää kiinalaisia lauserakenteita suomeksi kirjoittaessani, mahtavaa…). Wikipedia kertoo paikan sijaitsevan Donghu New Technological Development Zonella ja olevan yksi Wuhanin kiireisimpiä metroasemia. 


Valitettavasti joudun täällä käymään varsin usein, aina Giovin kampukselle suunnistaessani. Ihmiset on pistetty kulkemaan joko ylikulkusilloilla tai ahtaanpaikankammoisten painajaisissa, kiinalaisissa alikulkutunneleissa. Alla olevasta kuvasta ehkä saa ideaa, miksi muutaman sadan metrin kulkemiseen voi täällä ainakin lauantain shoppailupäivänä kulua kymmenisen minuuttia. Ympyrän toiselle puolelle pääseminen on siis kulkuvälineellä kuin kulkuvälineellä painajainen, jopa aika myöhään illalla. Haluaisin tosiaan tietää vähän enemmän mitä tämän alueen suunnittelijoiden päässä on liikkunut…


Ostoskeskuksissa jytää paikallinen hitti, Xiao pingguo (小苹果, käykääpä kuuntelemassa niin ymmärrätte miksi hermo joskus menee). Lempparini ovat halpojen tax free-kauppojen näköiset koruliikkeet, joissa myyjillä on jotkut kiinanpunaiset mainosmissinauhat päällä, teknomusiikki raikaa ja valot sokaisevat timanttien ostajat. Kummallinen juttu on se, että samat (ja samanlaiset) liikkeet toistavat itseään kerroksesta ja kadusta toiseen. Ympyrästä voi kuitenkin varmasti löytää myös mielenkiintoisia juttuja, kuten elokuvateatterin, Carrefourin, arcade-luolan, kirjakaupan tai hyvän ravintolan. 

Eikä tässä vielä kaikki! Toki välittömästä läheisyydestä löytyvät myös ”espanjalainen, italialainen ja saksalainen” katu. Rakennuksissa on kai jotain samaa kuin eurooppalaisissa malleissaan, mutta en kyllä ihan ymmärrä mitä esimerkiksi brittityyliset keltaiset (?) puhelinkopit alueella tekevät. Myös kolmikymmenkerroksiset asuinrakennukset hieman hämäävät. Mahtava kuriositeetti on jonkinlainen katolinen kirkko jonka alttarilla pyörii mainoksia esimerkiksi pizzasta! Olen ymmärtänyt, että täällä voi ostaa lähinnä naisten vaatteita, eikä esimerkiksi syödä eteläeurooppalaista ruokaa.


Just describing a 1,7 € basic dinner I had in my room tonight. The weather is getting cold (feels like home!) and the air feels surprisingly fresh. I feel continuously short of time with all the studies, going around the city with Giovi and planning the Spring Festival trips. Starting keeping contact with some Finnish friends by sendin voice messages. Very handy, so apparently I can learn something from my Chinese sisters who do that all the time.
Presenting one interesting and horrible place here in Wuhan, Optics Valley Square (
光谷广), a busy end station of the metro line 2. It is a huge roundabout constantly having a traffic jam. The pedestrians are supposed to either risk their lives running among the traffic or use the bridges and tunnels (just check the amount of people inside there on Saturday!) to get to the other side of the roundabout. It’s surrounded by endless shopping malls repeating the same shops in every floor and playing terrible techno too loud. Sure you can find some interesting things here, like restaurants, bookshops, movie theatres and a Carrefour.

Sure the shopping continues in Spain, Italy and Germany, or so they like to say referring to the European (?) style shopping streets right outside the roundabout. There are 30-storey residential buildings, Asian restaurants, yellow phone booths and a catholic “church” devoted to advertisements of pizza. Feels like back in Europe, huh? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti